Vrijwilligers

Het Theehuis kan niet zonder vrijwilligers. Geniet jij ook van de keuken in combinatie met zinnig vrijwilligerswerk? Kom gewoon even langs en proef het zelf.

Vrijwilligers

Voor Stichting Jansland zijn vrijwilligers een onmisbare schakel in de begeleiding van de leerlingen. Ze leveren een waardevolle bijdrage aan het leer- en werkproces van de leerlingen.

Een werkdag in het theehuis kent 2 diensten van elk 4 uur: de ochtenddienst van 9:45 uur tot 13:45 uur en de middagdienst van 13:30 uur tot 17:30 uur. Voor de continuïteit in de begeleiding van de leerlingen is het van belang dat de vrijwilliger een vaste, reguliere dienst heeft. Dat kan per week zijn of 2 weken. Een invalkracht is ook gewenst, die op wisselende dagen in de week ingezet kan worden.

Er zijn verschillende werkzaamheden voor vrijwilligers. Naast de begeleiding van de leerling in het horecagedeelte van het theehuis zijn er ook andere activiteiten. Zo kunnen onze vrijwillig medewerkers zich ook inzetten op het gebied van communicatie, PR en marketing, financiën, inkoop of de was.

De Stichting biedt trainingen aan om de vrijwilliger te ondersteunen in het werk. De trainingen gaan o.a. over autisme spectrum stoornissen en de hygiëneregels (HACCP) in het theehuis.

Aanmelden als vrijwilliger

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vrijwilligerbegeleider  Petra Snoeker door onderstaand contactformulier in te vullen.

Theehuis Jansland vacatures:

Wasdame / Washeer

Zou jij het fijn vinden om ervoor te zorgen dat leerlingen en vrijwilligers in schone en kreukvrije bedrijfskleding lopen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor onze was. Ons wasteam bestaat uit een heer en 2 dames maar ze kunnen nog wel een dame of heer erbij gebruiken.

Je ontvangt een kleine vergoeding voor (de kosten van) het wassen en strijken. Je werkzaamheden bestaan uit het 2x per maand ophalen van de vuile was (theedoeken/dweilen/schorten/sloven en shirts) op zaterdag. Het staat al gesorteerd klaar voor je in flexmanden. Je kijkt zelf even wat er voor dinsdag echt klaar moet zijn en zorgt dan dat de was weer schoon en fris en gestreken weer wordt teruggebracht.

– Leidinggevende voor 1 dag (deel) per week of 2 weken

Begeleiden van leerlingen.

Aansturen van vrijwilligers.

Eindverantwoordelijke voor de dag.

 

– Vrijwilligers voor het horecagedeelte (minimaal 4 uur per week)voor de dinsdagmiddag/woensdagmiddag/donderdagmiddag/zaterdagmiddag

Bediening.

Keuken, broodjes en High Tea verzorgen.

Samen werken met de leerlingen.

Voor meer informatie kunt u het onderstaande contactformulier gebruiken.

Informatie

Als organisatie vinden we het belangrijk om goed te zorgen voor onze leerlingen en vrijwilligers. We hebben daarom beleid opgesteld waarin dit duidelijk omschreven wordt. We verwachten dat iedereen die bij ons aansluit hiernaar handelt.

Ons beleid is al volgt:

Vertrouwenspersoon

Het Theehuis heeft sinds 2020 een vertrouwenspersoon. Als het niet gaat zoals we met z’n allen willen dat het gaat is het belangrijk dat je bij iemand terecht kunt. De vertrouwenspersoon is momenteel te bereiken via deze email link. Binnenkort komt het telefoonnummer ook op de site.

Contactformulier

3 + 11 =

error: De inhoud is beschermd.