vrijwilligers

Missie en visie

Theehuis Jansland is een theehuis met een missie. Samen met onze stagiaires, vrijwilligers en gasten werken wij aan duurzame inzetbaarheid in een samenleving waarin iedereen telt. Dit doen we voor en met onze doelgroep – jongvolwassenen met een autismespectrumstoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie.

‘Duurzaam inzetbaar’ betekent voor ons dat we gericht werken aan het voorbereiden van stagiaires op aspecten die in onze samenleving van belang zijn in het werkende en sociale leven. Dit doen we door een kleinschalige leerwerkplek te bieden waar in een veilige omgeving en onder begeleiding kan worden geleerd en ervaren.

Onze visie is dan ook dat we in Theehuis Jansland samen werken aan (zelf)ontwikkeling en het onthullen van ongekend talent in een beschermde leerwerkomgeving.

 

Om goed invulling te geven aan onze missie en visie, richten onze ambities zich op vier pijlers.

 

  1. Ongekend talent

Talent ontdekken, ontplooien en waarderen in een beschermde omgeving

Onze ambitie is stagiaires hun (onontdekte) talenten te leren kennen in de veilige omgeving van het Theehuis. We geven stagiaires begeleid de ruimte om eigen talenten en vaardigheden te ontplooien. Maar ook de talenten van onze vrijwilligers koesteren we. We inspireren ze om met inzet van eigen talent een waardevolle bijdrage aan onze missie te leveren.

 

  1. Veilige haven

Veiligheid en gezondheid centraal voor en door alle betrokkenen

Voor Theehuis Jansland is van het grootste belang dat we een veilige leerwerkomgeving bieden, waarin fouten maken kan en mag. Maar we nemen ook onze verantwoordelijkheid in het bewerkstelligen van een veilige horeca-omgeving, waarin hygiëne, goede omgang met allergenen en (sociale) veiligheid voor stagiaires, vrijwilligers en gasten hoog in het vaandel staan.

 

  1. Positieve klantervaring

De klant, stagiair, vrijwilliger en instellingen als ware Theehuis-ambassadeur

We hopen elke gast die bij ons langskomt een unieke horeca-ervaring te bieden die voor herhaling vatbaar is. Stagiaires willen we laten genieten van een unieke leerervaring. En voor scholen en instellingen zijn we een betrouwbare en prettige samenwerkingspartner. Bij het Theehuis langskomen, betekent het Theehuis verlaten als ware ambassadeur. Als vrijwilligersorganisatie zijn wij immers nergens zonder onze gasten, stagiaires en scholen/instellingen.

 

  1. Duurzame inzetbaarheid

De maatschappij voorbereiden terwijl we voorbereiden op de maatschappij

Tot slot staat bij ons de ambitie centraal om een duurzame, blijvende ervaring voor stagiaires te creëren om hen voor te bereiden op hun verdere toekomst. Ook werken we hard aan de duurzame inzetbaarheid van onze vrijwilligers om hen en hun waardevolle bijdrage voor het Theehuis te behouden. Maar ook duurzame bedrijfsvoering om het Theehuis financieel gezond te houden is voor ons cruciaal.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan het realiseren van onze missie en visie? Er zijn diverse mogelijkheden om het Theehuis (financieel) te ondersteunen. Kijkt u eens op [URL] of vraag ernaar bij ons personeel.

error: De inhoud is beschermd.