over ons

OVER ONS

Stichting Jansland

Stichting Jansland is in 2009 opgericht door Petra en Reindert Jansma-Harland. Het gezin met 4 zonen waarvan 1 met een spraak- taal stoornis en 2 anderen een autisme spectrum stoornis, was al enige tijd op zoek naar werkervaringsplaatsen voor de kinderen. De zoektocht leverde zo weinig op dat de familie Jansma-Harland besloot om zelf een werkervaringsplek te creëren voor deze jongeren.

Stichting Jansland biedt jong volwassenen vanaf 15 jaar met een autisme spectrum stoornis en/of een probleem op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie een veilige leerwerkplek.

Theehuis Jansland

De realisatie van het theehuis is begonnen met de aankoop van een eeuwenoud gebouw dat onder andere als woning en als karnhuis dienst heeft gedaan aan de Rosenburgherlaan 7 te Voorschoten. Het prachtig gelegen gemeentelijke monument verkeerde in vervallen staat en is door Stichting Jansland prachtig opgeknapt en ingericht. Na een grondige verbouwing is het sinds 2012 in gebruik als een sfeervol theehuis. Buiten is er een heerlijk, bloemrijk terras onder de bomen, in park Rosenburgh, direct naast de kinderboerderij en de begraafplaats.

 

Doelstelling

Theehuis Jansland is vooral een bijzondere plek omdat het een kleinschalige, veilige leer-werkomgeving is voor jong volwassenen vanaf 15 jaar met een autisme spectrum stoornis en/of een probleem op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie.

Door werkervaring op te doen bij Theehuis Jansland leren de jongeren te werken in de keuken, bestellingen op te nemen bij gasten, gerechten te bereiden en uit te serveren aan de gasten. Ook het afrekenen en omgaan met de kassa behoort tot hun taken. Tegelijk leren de jongeren meer over zichzelf, hoe om te gaan met drukte, hoe werkzaamheden te organiseren en veel meer. Wat tot resultaat heeft dat zij meer zelfvertrouwen krijgen en weten wat zij wel en niet kunnen en willen.

Na de leerwerkperiode ontvangen de jongeren een getuigschrift, waarmee zij klaar zijn voor een volgende stap naar een zelfstandigere toekomst. De jongeren worden begeleid door een groep vrijwilligers, die hiervoor binnen het theehuis een speciale opleiding hebben gevolgd.

 

Vertrouwenspersoon

Het Theehuis wil zorgvuldig omgaan met haar leerlingen en met haar vrijwilligers. We hebben daarom een vertrouwenspersoon aangesteld. Peter Rietvelt is gemakkelijk benaderbaar en kent het Theehuis goed. Vanuit zijn werkachtergrond is hij daarnaast goed in staat om als vertrouwenspersoon te functioneren. Hij is te bereiken via de mail of via 06-53574754.

 

Privacyverklaring

Stichting Jansland verzamelt op verschillende plekken persoonsgegevens van haar leerlingen, vrijwilligers, medewerkers, gasten en andere geïnteresseerden. Onze privacyverklaring is gebaseerd op de Algemene Verordening Gegevensverwerking. U kunt in de privacyverklaring lezen welke gegevens wij over u verwerken en waarom. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen bezoekers van de website, leerlingen, vrijwilligers en vrienden van het Theehuis.

 

Het bestuur

Samenstelling bestuur: voorzitter, secretaris, penningmeester, 2 bestuursleden

Voorzitter : Jan Janssens
Secretaris : Mirjam Vollebregt
Penningmeester : Eric Fabery de Jonge
Algemeen bestuurslid :  Emilie van der Spil
Algemeen bestuurslid: Johan Schoone

Bevoegdheid: Gezamenlijk bevoegd (met andere bestuurder(s).

Het bestuur werkt volledig onbezoldigd.

Het Theehuis Jansland is een ANBI instelling.

DOWNLOADS

error: De inhoud is beschermd.