Heel Voorschoten Bakt

Heel Voorschoten Bakt terug op de agenda

Heel Voorschoten Bakt

Aanmelden

Yes! Via onderstaande link kunt u zich aanmelden. We zien uit naar uw bakkunst.

Ja, ik doe mee als bakker!

Ja, ik doe mee als jury!

De data:

De bakwedstrijd begint in de voorjaarsvakantie en zal zes opeenvolgende woensdagavonden doorgaan:

  • 4 maart (voorronde)
  • 11 maart (voorronde)
  • 18 maart (voorronde)
  • 25 maart (finaleronde)
  • 1 april (finaleronde)
  • 8 april (finaleronde)

Op televisie nadert voor de thuisbakkers van Heel Holland Bakt de ontknoping. In Voorschoten moet de bakwedstrijd nog gaan beginnen. Twee jaar geleden organiseerde Hof van Duivenvoorde ‘Heel Voorschoten Bakt’. Het was een groot succes. In goed overleg neemt Theehuis Jansland in 2020 het stokje over.

Het concept is in lijn met het bekende TV programma en de vorige editie van Heel Voorschoten Bakt, maar toch net weer iets anders. Anders dan op televisie, bakken de deelnemers alles in hun eigen keuken. En anders dan het evenement dat Hof van Duivenvoorde organiseerde, gaat het bij Theehuis Jansland om een competitie van zes woensdagavonden waar thuisbakkers hun bakkunsten kunnen tonen.

Vakjury én publieksjury

Ook afwijkend is dat er elke avond naast een vakjury ook een publieksjury zal zijn die de baksels proeft en beoordeelt. En het leuke is: iedereen kan daaraan meedoen. Want de publieksjury wordt gevormd door alle gasten die aanwezig zijn in het theehuis.

Competitie

De avonden zijn van 19:30 tot 21:00 uur bij ons in het Theehuis. De eerste drie avonden zijn voorrondes waarbij steeds zes thuisbakkers het tegen elkaar opnemen waarvan er twee overblijven die mee gaan doen aan de drie finalerondes. De opdracht voor de voorronde is: bak een originele en smakelijke cake.

Aanmelding jury

In het knusse theehuis is maximaal plaats voor 35 personen. Ook om de bakwedstrijd bij te wonen en een plaatsje in de publieksjury te verwerven is daarom aanmelding gewenst. En ook dat kan via de website van het theehuis. De kosten daarvan bedragen €5 per persoon (voor koffie/thee en proeverij).

 In de stemming komen

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws over de bakwedstrijd doet er goed aan om onze website goed in de gaten te houden. Daar zullen regelmatig updates verschijnen. Iedereen die inspiratie wil opdoen of in de stemming wil komen voor de bakwedstrijd kan natuurlijk ook alvast eens binnenwippen bij het theehuis voor een kopje koffie of thee en een lekker stuk gebak. Het hele assortiment aan taarten en koeken komt bij ons uit eigen oven.

 

 

error: De inhoud is beschermd.